Blog

Tešíme sa na Vaše návrhy, vylepšenia a pripomienky.

Nikdy ma nejako netrápili aktivity na facebooku. Keďže mojou hlavnou činnosťou je rodokmeň a jeho tvorba, nevidel som zmyslel vytvárať FB stránku, veď čo by som tam publikoval a k čomu by to bolo dobré.

Farizej.

21.09.2021

Synonymá slova farizej sú pokrytec či falošník. Krásne to vystihuje podobenstvo "Farizej a mýtnik (vyberač daní)"

Pred pár rokmi sa mi ozvali z rádia Lumen, že pripravujú reláciu o genealógii a či by som prišiel do živého vysielania urobiť rozhovor. Nesúhlasil som, necítil som sa na to a ešte som to nikdy nerobil. Teraz to ľutujem, pretože by to bola skvelá referencia a pravdepodobne by som sa rozhodol inak. Potom sme sa ešte trocha...

Dnes sme pozerali s deťmi film Noe/Noah (2014). Nikdy som sa nejako nezamýšľal nad tým, kto bol Noe a koho mal predkov. Samozrejme som vedel ešte z mojich detských čias, že Noe postavil koráb (archu), v ktorej sa mal zachrániť pred potopou sveta a spolu s ním a jeho rodinou mali v korábe prečkať potopu aj zvieratá.

Posledný článok som ukončil myšlienkou "do života si pritiahneme to, na čo myslíme". Alebo inak povedané, náš mozog funguje tak trocha zázračne a sám selektuje informácie ktoré k nám prichádzajú v súvislosti s tým, na čo máme našu hlavu nastavenú a na čo myslíme.